Coworking: Nous espais de treball i col.laboració 

Avui he anat a una sessió sobre Coworking organitzada pel CEJFE. La veritat és que m’interessava molt perquè el ponent era  el Yoel Karaso de MOB i tenia moltes ganes de saber que és el que es fa allà. Hi passo sovint per davant i com a “culturilles-moderneta-undergroun” que sóc, he desenvolupat un sisè sentit per detectar per on s’està generant moviment.

M’ha sobtat que Barcelona fos la tercera ciutat amb més espais de coworking, després de Berlín i de Nova York. Això vol dir que els creadors i els petits emprenedors tenen molt a dir i moltes ganes de compartir per créixer, una filosofia que a mi m’atreu poderosament i més si sumem el banc de temps.

Què és aixó del coworking? Molt relacionat amb el treball col·laboratiu, el coworking proposa un espai compartit de treball que permet a professionals independents, creadors i emprenedors compartir per desenvolupar els seus projectes professionals de manera independent, alhora que fomenta la col·laboració per tirar endavant projectes conjunts. L’usuari paga un lloguer per fer us d’aquests espais i els seus serveis i es beneficia del valor afegit que representa compartir els seus projectes i els seus coneixements amb la resta de la comunitat que també treballa en aquest espai.

En definitiva, una fórmula nova de gestió del coneixement, més vinculada amb la flexibilitat d’aquest món líquid i més d’acord amb les persones que, com jo mateixa, ens agrada tot i ens apuntem al que sigui.

A més del Yoel Karaso Soci de la comunitat MOB (Makers of Barcelona), a la taula rodona també estava la Cristina Martínez-Sandoval, ambaixadora a Barcelona de CoworkingSpain, plataforma d’espais de coworking i de cotreballadors d’Espanya i l’Albert Cañigueral Bagó Fundador del bloc ConsumoColaborativo.com i connector OuiShare a Barcelona.

Atents perquè penso parlar-vos al detall de tots ells en aquest mateix blog.

Enllaços relacionats
http://www.gencat.cat/justicia/cejfe/
http://www.mob-barcelona.com/
http://www.coworkingspain.es/
http://www.consumocolaborativo.com/

Leave A Reply