La ciència ficció i l’agència de notícies EFE 

L’allau de blogs i webs dedicats al cinema no ha fet que la premsa especialitzada hagi desaparegut o reconvertit exclusivament al format digital. La majoria conviuen en «analògic» i en el 2.0 en un equilibri que encara no està clar si es trencarà en favor d’un dels dos.

Contràriament a allò que podríem pensar si fem una ullada al quioc hi trobarem els clàssics de sempre com Fotogramas, Imágenes, Dirigido por, Cinemanía… algún canvi de nom no sempre al gust del lector, Cahiers (espanyol) ara es diu Caimán Cuadernos de Cine i fins i tot descobrim novetats com So Film, que encara no té un any de vida al nostre país.

De tota aquesta oferta vull destacar per damunt de la resta la hiperespecialitzada en el gènere fantàstic (i de retruc en la ciència ficció) Scifiworld. Relativament jove (van pel número 71) aquest mes de març han començat una sèrie mensual de reportatges dedicats exclusivament a la història de la ciència ficció a Espanya i que arrenca justament per un famós periodista gironí nascut el 1843: Nilo María Fabra, el qual va ser responsable, en part, de l’actual agència EFE i autor de nombrosos relats on apareixien aparells com la televisió quan encara no existia pràcticament ni el cinema!

Si us agraden aquests gèneres, animeu-vos a fer-hi una ullada!

About Lluís

Leave A Reply